Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Pajtić podržao Rekom

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić potpisao je danas u centru Novog Sada inicijativu za osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o žrtvama ratova na prostoru SFRJ (REKOM).

Bela kuga? Nije ni čudo.

Iako većina gradova brine o trudnicama, omogućavajući im razne popuste i beneficije, u Novom Sadu buduće mame ne mogu da dobiju čak ni besplatnu kartu za autobus.  

Muzej Vojvodine najposećeniji

Od ukupno 105.000 poseta u petoj novosadskoj Noći muzeja, najviše ih je zabeleženo u Muzeju Vojvodine, čije je programe videlo 8.500 posetilaca, saopštili su organizatori ovdašnjeg dela te kulturne manifestacije.

Saradnja IDS-a i LSV-a

U Istarskoj sabornici u Poreču juče je potpisan sporazum o saradnji Istarskog demokratskog sabora (IDS) i Lige socijldemokrata Vojvodine (LSV) čiji je cilj dodatno učvršćivanje saradnje dve stranke.

Izveštaj o Urgentnom pred ministrom

Resorno republičko ministarstvo dobilo je izveštaj zdravstvenog inspektora u vezi sa slučajem žene koja je preminula u novosadskom Domu zdravlja, nakon što joj navodno nije ukazana pomoć u Urgentnom centru.

Otvoren Međunarodni poljoprivredni sajam

Predsednik Srbije Boris Tadić otvorio je danas 78. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, poručivši da je poljoprivreda jedna od grana privrede na kojima će Srbija u budućnosti zasnivati svoj ekonomski razvoj, čemu pogoduje i očekivani nastavak rasta cena hrane na svetskom tržištu.

Policija nije odobrila protest građana Bocki

Žitelji Bocki, nezadovoljni što gradska vlast ignoriše njihove zahteve za rešavanje komunalnih problema u tom naselju, za sutra su najavili novi protestni skup, ali je novosadska policija saopštila da nije odobrila održavanje ovog javnog skupa.

Otvorena vrata na Keju

U subotu, 14. maja, nastavlja se kampanja "Otvorena vrata Doma zdravlja", kada će akcija biti održana na Keju, ispred Spomenika žrtvama racije.